Vokietija: nelegalios imigracijos rekordas; vokiečiai pasisako prieš musulmonų įleidimą į šalį

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-05-03 02:48:00, skaitė 671, komentavo 7

Vokietija: nelegalios imigracijos rekordas; vokiečiai pasisako prieš musulmonų įleidimą į šalį

Federalinės Vokietijos pranešime sakoma, kad iki balandžio 1 d. federalinė policija užregistravo 20 000 neteisėtų sienos kirtimų į Vokietiją, t. y. 2 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Duomenys buvo paskelbti tik gavus partijos "Alternatyva Vokietijai" (AfD) parlamento nario Martino Hesso prašymą.

Antradienį socialiniame tinkle komentuodamas vyriausybės atskleistą informaciją, M. Hessas rašė: "Nors Nancy Faeser žiniasklaidoje pasienio kontrolę pristato kaip sėkmę, skaičiai rodo, kad padėtis vis dar nėra kontroliuojama. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padaugėjo ir nelegaliai atvykstančių asmenų".

AVvXsEiVvA-Q4lDgZu7U0ggNx_qxT0uooPGS4ctxNLwfGh8JUIuvtPKh3p7MfaCOHx5MFjewEEXLaS0i4KPd8UVkWf82ThdNqj-_M_ef0q_qEI98AV3Adk34B4Eiv_Gx8trh-kkanHk0TgaijwBMwf7TvI7ugja1HLUjUOtWFqPYNUzMf3w5siNcMsTD-TOGtNgn

NIUS užsakymu atlikta reprezentyvi "Insa" apklausa parodė, kad dauguma vokiečių nebenori priimti pabėgėlių iš islamo šalių ir bijo tapti mažuma savo šalyje.

Balandžio 26-29 d. vykusioje apklausoje dalyvavo 2 004 18 metų ir vyresni žmonės. Atsakymai į septynis teiginius atskleidė vokiečių baimių, rūpesčių ir jausmų vaizdą.

1 teiginys: "Vokietija apskritai nebeturėtų priimti pabėgėlių iš islamo šalių."

Absoliuti dauguma gyventojų nenori priimti daugiau pabėgėlių iš islamo kultūrų. 52 proc. respondentų atsakė "sutinku" arba "iš dalies sutinku". 34 proc. atsakė "nesutinku" arba "greičiau nesutinku". 14 proc. nenurodė arba nežinojo atsakymo. 

Nepriklausomai nuo to, kaip šis klausimas bus teisiškai įvertintas, Vokietijos gyventojai aiškiai nepritaria dabartinei federalinės vyriausybės migracijos politikai. Vien praėjusiais metais per prieglobsčio sistemą arba šeimos susijungimo procedūrą į Vokietiją atvyko daugiau kaip 461 000 žmonių - aiški jų dauguma iš islamo šalių.

2 teiginys: "Bijau, kad vokiečiai Vokietijoje taps mažuma."

54 proc. respondentų baiminasi, kad vokiečiai taps mažuma savo šalyje. Šiam jausmui nepritaria 37 proc. Devyni procentai neatsakė arba nežinojo, ką atsakyti.

3 teiginys: "Tam tikrose savo miesto ar kaimo vietovėse jaučiuosi taip, tarsi nebebūčiau Vokietijoje."

Daugiau nei pusė vokiečių (57 proc.) tam tikruose rajonuose, kuriuose gyvena, jaučiasi atstumti. Su šiuo teiginiu nesutinka 36 proc. Šie skaičiai taip pat rodo aiškų nerimo jausmą, kurį skatina nesėkmingos migracijos ir integracijos politikos pasekmės.

4 teiginys: "Vokietijoje egzistuoja ne tik rasizmas prieš juodaodžius, bet ir rasizmas prieš baltuosius."

Su šiuo teiginiu sutinka beveik du trečdaliai visų apklaustųjų (65 proc.). Mažuma - 22 proc. šį teiginį atmeta.

5 teiginys: "Manau, kad europiečius palaipsniui pakeis imigrantai iš Afrikos ir Artimųjų Rytų."

Dauguma vokiečių, matyt, sutinka su šiuo teiginiu. 45 proc. sako "sutinku" arba "linkę sutikti", o 41 proc. su šiuo teiginiu nesutinka. 14 proc. nežino atsakymo arba nenori pasisakyti.

6 teiginys: "Manau, kad migrantai iš esmės gerai integravosi Vokietijoje."

Tik 29 proc. respondentų mano, kad dauguma imigrantų gerai integravosi Vokietijoje. Kitaip mano 58 proc.

7 teiginys: "Dabartinė migracija perkrauna Vokietijos mokyklų sistemą".

75 proc. gyventojų mano, jog "dabartinė migracija per daug apkrauna Vokietijos mokyklų sistemą".

Nuorodos:

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2024/zahl-der-illegal-eingereisten-migranten-erreicht-rekordwert-hess/V

https://www.nius.de/common/repraesentative-insa-umfrage-zwei-drittel-beklagen-rassismus-gegen-weisse/c05b5c39-0335-4a03-a50f-2a9a74b03c40